Krádeže vlámaním do obecných úradov

25.09.2009 Celý región

Policajti z Podolínca vyšetrujú od včera krádež vlámaním do budovy Obecného úradu v obci Kamienka, okr. Stará Ľubovňa.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa do budovy vlámal v noci zo stredy na štvrtok. Najprv páchateľ vylomil zadne vchodové dvere, vyšiel na schodište a z kancelárie pracovníčok úradu odcudzil dva počítače, monitor a ohňovzdornú kovovú skriňu. Taktiež poškodil príručnú pokladničku, z ktorej ukradol peniaze. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 2 082,76. - €.
Od včera vyšetrujú krádež vlámaním do obecných úradov aj bardejovskí policajti. V obci Smilno a v obci Becherov sa v noci zo stredy na štvrtok vlámal zatiaľ neznámy páchateľ do budov obecných úradov.
V Smilne páchateľ prekonal zámok dverí skladu, cez ktorý následne prešiel až do hlavnej chodby úradu. Prešiel na poschodie a tam vypáčil dvere kancelárie sekretariátu starostu, v ktorej vypáčil uzamknutú zásuvku na pracovnom stole, odkiaľ ukradol peniaze. Potom prešiel aj do kancelárie starostu, kde na plechovej skrini vylomil zámok a ukradol stravné lístky. Nakoniec sa vlámal aj do archívu, ale odtiaľ neukradol nič. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 764. -€.
V obci Becherov doposiaľ neznámy páchateľ vylomil zámok vchodových dverí, vošiel dnu, kde sa následne vlámal do kancelárie starostu. Tu vylomil kovovú pokladničku, z ktorej ukradol peniaze. Odtiaľ prešiel do zadnej časti prístavby, z ktorej však neodcudzil žiadne veci. Okrem toho sa vlámal aj do priestorov pošty, ktorá sídli v budove obecného úradu. V jej priestoroch poškodil elektronický kódovací systém na ohňovzdornej skrini, na pracovnom stole vylomil a poškodil 3 zásuvky, ktoré rozhádzal po miestnosti a na drevenej skrini vypáčil uzamknutú petlicu, avšak z tejto miestnosti neodcudzil žiadne veci. Celková škoda v tomto prípade je predbežne vyčíslená na 814. -€.
Vo všetkých troch prípadoch začala polícia trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región